Havuç Turşusu Nasıl Yapılır?

e: havuç, turşu, havuç turşusu, nasıl yapılır?, tarifi, hazırlanışı, malzemeleri ...

Pek kart olmayan havuçların üzerleri kazınır ve bol suda güzelcee yıkanır. Ardından bunlar büyüklüklerine bakılarak ikiye yada dörde doğranırlar. Havuç parçaları kaynar suya atılır ve dirilikleri kaybolmayacak şekilde haşlanır. Sonra bir kevgirde süzülmeye bırakılır. Bir avuç kereviz yaprağı iyice yıkanır. 20 havuca 4 baş sarmısak hesabıyla sarımsakların kabukları ayıklanır ve bunlar bir havanda iyice dövülür. Yirmi havuca dört kırmızı biber hesabiyle kırmızı ve acı sivri biberler küçük parçalara doğranır. Dövülmüş sarımsaklar doğranmış biber sirkeyle karıştırılır. Suyu süzülmüş havuç dilimleri bir kavanoza istiflenirken her kata bir – iki kereviz yaprağı yerleştirilir. Sarımsaklı ve biberli sirke gezdirilerek döküldükten sonra havuçların üstü örtülünceye kadar sirke katılır. Aradan iki hafta geçtikten sonra havuç turşusu servise hazır duruma gelmiş olacaktır..

afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder