YGS / LYS Öncesi Yapılması Gerekenler ve Son Tavsiyeler

Öncelikle uyku düzeninizi oturtmuş olmanız gerekiyor. Başınıza gelebilecek en ciddi sıkıntı sınava uykusuz girmek olacaktır. Bu stresinizi artırır, motivasyonunuzu ve dikkatinizi de azaltır. Uyku hapı kesinlikle almayın, uyumak için ekstra şeyler yapmayın, sadece uykunuzu kaçırabilecek, çay, kahve, gibi içecek ve yiyeceklerden uzak durun, akşam 18:00 gibi çok olmayacak şekilde yemeğinizi yiyin, akşam yemeğinizde yoğurt da yemenizi tavsiye ederim bu, stresinizi azaltıp uykunuzu getirmede yardımcı olacaktır. Süt de içilebilir bir bardak. Minimum 8 saat uyuyacak şekilde yatın. 9 saatten daha fazla uyumamış olarak da kalkın. Bu dikkat yoğunluğunuz için gerekli. Şayet strese girip uyuyamama sorunu ile karşılaşırsanız, derin nefes alın ve sakinleşin, "uyuyamayacağım" gibi düşünceler iyice uykunuzu kaçırır, sakinleşin böyle durumlarda sakinleşmenizden itibaren yarım saat içinde uyuyabileceğinizi unutmayın.


Sınavdan birgün önce ve sınav günü kahvaltınız çok önemlidir. Son akşam yemeğiniz çok ağır olmasın, sınav sabahı kahvaltınızı iyi yapın ama şişkinlik yapacak kadar değil.


Sınava giriş belgenizi, yedekleriyle birlikte kalem ve silgilerinizi, kimlik belgenizi unutmayın. Her zamanki deneme çözer halinizle çözmeniz halinde herzamanki gibi netler çıkartabileceğinizi unutmayın. Sınav esnasında hiç denemediğiniz soru çözme taktiklerinden uzak durun.


Yanınıza bir şişe su almayı unutmayın. 10-15 dk. da bir sınav esnasında küçük yudumlar halinde için, bu stresinizi azaltıp vucut sıcaklığınızı normal haline getirecektir.


Tuvalet vs. ihtiyaçlarınız için izin isteme hakkınız var, görevli öğretmen eşliğinde lavaboya gidebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder